Mancare rustica de cartofi cu chiftelute si afumatura

de RuxyRux in Curcan, 6 Ian 2014 | 4141 vizualizari

 

O mancare satioasa, foarte foarte gustoasa :), merge perfect cu muraturi... dar sigur nu e de dieta :)
Este cea de-a treia reteta promisa pentru concursul la care am castigat masina de tocat Naumann( multumesc inca o data) si desigur multumesc si bucataras.ro :)

 

INGREDIENTE

  • 750- 800 gr (medalioane de curcan)
  • 7 bucati cartofi mari
  • apa
  • 1/2 borcan de pasta de rosii
  • 1 carnat mediu taiat felii bine afumat
  • 2 ceape mari rosii
  • 1 ou
  • 4 linguri apa
  • trei sau patru linguri ulei( palmier)
  • 1 foaie de dafin
  • un praf de piper alb
  • sare dupa gust
  • un praf de boia dulce
  • un praf de turmeric( optional)
  • patrunjel sau marar dupa dorinta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare rustica de cartofi cu chiftelute si afumatura:

Carnea se toaca impreuna cu o ceapa, se amesteca cu doua linguri de ulei si un ou si se framanta, se mai adauga si doua linguri de apa si se amesteca bine. se pune sare dupa gust( sau din ochi).

Ceapa ramasa se taie marunt, se freaca cu putina sare si se pune la calit( inabusit), intr-un vas mare, larg,  in doua linguri de ulei si doua linguri apa. Se formeaza chiftelutele si se aseaza peste ceapa. Se pun si feliile de carnat. Se intorc chiftelutele cu grija pe masura ce se albesc si se toarna apa pana acopera compozitia din vas.Se adauga si cartofii, foaia de dafin si se acopera cu un capac( eu am preparat mancarea in vasul Zepter). Cand este aproape fiarta carnea, se pune piperul, sarea, boiaua, turmericul si pasta de rosii. Potrivim gustul de sare inca o data, dupa cum ne place si  dam vasul deoparte de pe foc.

Servim mancarea cu verdeata preferata( patrunjel, marar...etc)...si nu uitam de muraturi.

TIPS-URI

1

se pot inlocui carnatii cu afumatura preferata

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare rustica de cartofi cu chiftelute si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de cartofi cu praz si pulpe de curcan