Mancare scazuta de spanac

de miki_a in Mancaruri de legume, 31 Mar 2015 | 5350 vizualizari

 

Iubesc enorm de mult mancarurile gatite dar nu de fiecare data am timpul necesar pentru pregatirea lor, asa ca improvizez cu ce am la indemana si se face repede.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. spanac tocat congelat;
  • 4 cepe galbene;
  • ulei pentru prajit;
  • o lingurita amidon de porumb;
  • 1 lingura suc de rosii;
  • 1 lingura smantana;
  • sare;
  • piper;
  • hrean ras;
  • usturoi.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare scazuta de spanac:

 Pregatim 2 tigai (intr-una vom praji ceapa, iar in cealalta vom gati spancul).

 Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem la incins cateva linguri de ulei, adaugam ceapa si o lasam sa se caramelizeze (procedeul va dura in jur de 20 de minute). Ceapa este o leguma dulce si prajita la foc mic capata o savoare deosebita (zaharurile din ceapa se caramelizeaza). Cand este gata adaugam sucul de rosii si lasam la caldura inca vreo 3 minute, pana cand ceapa capata culoare frumoasa.

 In timp ce se caramelizeaza ceapa, incingem tigaia pentru spanac (fara adaos de ulei). Punem spanacul (necongelat), si lasam la foc mic pana se desface usor. Lasam descoperit sa scada apa lasata (10 minute).

 Cand ceapa caramelizata este gata o adaugam peste spanac si invartim usor. 

 Spre final putem adauga amidonul si smantana (nu este un pas obligatoriu). Amidonul va da un aspect cremos si catifelat spanacului, iar smantana ii va da luminozitate. Daca le aveti le puneti, daca nu spanacul este foarte bun si simplu. 

Condimentam dupa gust cu sare, piper, hrean etc.

Servim cald, alaturi de mamaliguta, branzeturi (telemea, cas, branza de burduf), oua (fierte moi, ochiuri prajite sau fierte).

Pofta buna!   

TIPS-URI

1

Pentru caramelizarea rapida a cepei puteti adauga o lingurita de zahar. Gustul va fi minunat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare scazuta de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac sote