Mancare taraneasca de gogonele murate si porc

de Toamna07 in Mancaruri cu carne, 3 Feb 2015 | 5538 vizualizari

 

Inca din copilarie imi placeau mancarurile cu muraturi . Mama mea imi facea mancare de castraveti murati in fiecare iarna. Imi place combinatia de acru cu carnea de porc sau pasare. Dupa Mancarea de castraveti murati si pui va provoc sa pregatiti si acest preparat taranesc foarte bun . Cred ca tuturor gospodinelor le prisosesc muraturile !:)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gogonele
  • 1 kg carne de poc taiata in cubulete
  • 1 morcov mare taiat in rondele
  • 1 ceapa mare taiata pestisori
  • 1 cana cu rosii in bulion
  • 1 /2 lingurita pasta de ardei iute
  • cimbru,sare si piper patrunjel uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare taraneasca de gogonele murate si porc:

Cu o seara inainte de ne apuca de gatit aceasta mancarica vom taia gogonelele murate in felii si le vom lasa in apa rece pana a doua zi.Le scurgem bine de apa sarata .

Acum, vom pune feliile de gogonele la fiert intr-o oala cu apa .Le fierbem pentru 30-40 de minute. In acest timp vom cali carnea in ulei .O presaram cu sare si piper.Punem capacul si micsoram focul.O lasam sa se inabuse pentru 10 minute. Adaugam ceapa si morcovul . Amestecam bine. Asezam muraturile si turnam 300 ml apa fiarta.Acoperim si lasam pana cand feliile de gogonea se patrund, aproape, usor cu furculita.Ele vor fi al dente,nu se vor inmuia de tot.

Punem rosiile,pasta de ardei si cimbru.Acoperim pentru inca 10 minute,pe foc mic. Asezonam si presaram patrunjel.

Este foarte gustoasa .Putin acrisoara, dulceaga de la morcov si densa de la porc.

O sa va placa ! :)

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare taraneasca de gogonele murate si porc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

04.02.2015, 13:45

Sunt sigura ca este gustoasa

Xandrinne 1

07.02.2015, 09:20

Cred ca e tare buna!

Toamna07 1

14.02.2015, 16:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Copanele cu sos si garnitura de orez