Mâncărică de cartofi

de miki_a in Mancaruri de post, 6 Noi 2015 | 11872 vizualizari

 

"Pentru săptămâna bărbaţilor care gătesc"!!!

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi albi potriviţi tăiaţi cuburi;
  • 3 morcovi tăiaţi rondele;
  • 2 cepe galbene tocate mărunt;
  • 1 ardei kapia tocat mărunt;
  • albitură (1 rădăcină de păstârnac şi 1 de pătrunjel tăiate rondele);
  • 150 ml. sos de roşii concentrat;
  • boabe de piper;
  • 2 foi de dafin;
  • sare;
  • 500 ml. apă caldă;
  • 3 linguri cu ulei;
  • 1/2 legătură mărar tocată mărunt.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de cartofi:

Într-o tigaie (cu capac) punem uleiul la încins.

Pentru început adăugăm morcovul, urmând albitura, ardeiul şi ceapa. Le călim iar când sunt uşor pătrunse adăugăm cartofii.

Amestecăm şi lăsăm să se rumenească, adăugând treptat apă caldă cât să cuprindă legumele.

Acoperim tigaia cu capac şi lăsăm să fiarbă încet, la foc mic.

După ce cartofii sunt aproape fierţi (20 de minute) se toarnă sosul de roşii şi se amestecă, finalizând cu adaosul de condimente (foi de dafin, boabele de piper, sare după gust). Mai lăsăm pe foc maxim 10 minute, după care stingem flacăra şi adăugăm verdeaţa tocată.

Mâncărica se serveşte simplă sau alături de cârnaţi, fripturi, murături şi pâine proaspătă.

Vă doresc spor şi poftă bună! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]