Mancarica de mazare acrisoara

de retetepersane in Pui, 3 Mar 2011 | 10635 vizualizari

 

Aceasta reteta este delicioasa, putin diferita de mancarea de mazare cu care suntem obisnuiti noi romanii care este dulceaga. Datorita lamailor uscate, mancarea capata gust acrisor si o aroma deosebita

 

INGREDIENTE

  • Mazare congelata , aproximativ 800 g
  • Un piept de pui taiat bucatele
  • 2 cepe rase
  • 1 morcov ras
  • pasta de tomate sau suc de rosii
  • 2 lingurite de turmeric
  • 3-4 lamai uscate sau zeama de lamaie
  • sare
  • putin ulei pentru gatit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de mazare acrisoara:

Intr-o cratita, incalziti uleiul si caliti ceapa si morcovul.

Adaugati turmericul, amestecati, apoi puneti si carnea de pui.

Adaugati apa calda si lamaile uscate (sparte cu un ciocan sau un facalet) si lasati sa fiarba.

Dupa ce a fiert carnea de pui, adaugati pasta de tomate si  mazarea si lasati-o si pe aceasta sa fiarba.

Cand mancarea este fiarta, trebuie sa aiba un gust acrisor.

TIPS-URI

1

In cazul in care nu aveti lamai uscate, puteti folosi zeama de lamaie pe care o adaugati la sfarsit.

2

Iranienii servesc aceasta mancare cu orez basmati simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de mazare acrisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

retetepersane 1

03.03.2011, 18:51

Cu mare placere Cris2711

zaharia_mihaela2005 1

04.03.2011, 22:33

cred ca este grozava

ella49 1

20.05.2011, 19:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Satay de pui