Mancarica de vara cu vinete, ardei copt si rosii

de Ela68 in Mancaruri de post, 20 Iul 2015 | 14066 vizualizari

 

De obicei, mancarea gatita imi place s-o servesc fierbinte, insa, acest preparat il prefer rece, asa cum vi-l recmand si voua.
Suntem in plin sezon de legume proaspete de gradina si ar fi bine sa ne bucuram din plin de aroma acestora. Incercati aceasta combinatie si-mi veti da dreptate !

 

INGREDIENTE

  • 2-3 cepe medii
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 vinete mici
  • 1 kg ardei gras
  • 500 gr rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper
  • 4-5 catei de usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de vara cu vinete, ardei copt si rosii:

1. Spalam vinetele, le taiem felii de 1 cm, transversal, le dam cu sare si le lasam la scurs intr-o sita.
2. Ardeii ii punem la copt pe o tabla ( sau in cuptor, pe foaie de copt ) lasandu-i cateva minute pe fiecare parte . Ii scoatem intr-o cratita si ii lasam  acoperiti cu un capac astfel incat atunci cand le curatam  coaja sa se desprinda usor.
3. Curatam ceapa, o taiem solzisori si o punem la calit in ulei cu putina sare.( optional, se poate adauga 1 lingurita vegeta de casa )
4. Taiem rosiile cubulete si le punem peste ceapa, lasandu-le la foc mic pana se formeaza sosul. In acelasi timp, punem vinetele la gratar, pe ambele parti. Le adaugam sosului de rosii si lasam in continuare sa fiarba la foc mic. 
5. Cand vinetele s-au inmuiat, adaugam ardeii curatati de coaja si cotoare si taiati fideluta si potrivim de sare si piper. La final, adaugam usturoiul taiat felii subtiri, mai lasam doua minute si oprim focul.
5. Adaugam patrunjelul tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de vara cu vinete, ardei copt si rosii" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Vinete grecesti