Mancarica turceasca in vas roman

de Oana in Vita, 21 Ian 2010 | 16382 vizualizari

 

Un fel de ghiveci, de fapt o combinatie a doua mancaruri turcesti. Am mancat la restaurantul turcesc acum cateva zile si mi-a ramas gandul acolo. Pur si simplu le-am "inventat", asa cum am simtit eu :))

 

INGREDIENTE

  • 400 g pulpa de vitel
  • 400 g carne tocata de vitel, tot pulpa
  • 2 vinete maricele
  • 2 cutii rosii in bulion (cubulete)
  • cateva fire de ceapa verde
  • un ou
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru
  • usturoi granulat
  • putin tarhon
  • putina ceapa verde maruntita
  • cascaval ras
  • cateva frunze de patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica turceasca in vas roman:

Vasul roman se pune la inmuiat in apa rece, cel putin jumatate de ora. Se pun apoi in vas rosiile din cutie, impreuna cu pulpa de vitel, taiata cubulete. Se pune sare si piper si se condimenteaza dupa preferinta, cu boia, usturoi granulat, cimbru.

Carnea tocata se amesteca cu un ou, 2-3 fire de ceapa verde taiata rondele fine, sare, piper si ierburi uscate, dupa gust.

Vinetele se spala si se taie in 4, pe rotund, bucati cam de 3 degete :)

Se imparte carnea tocata in 6 parti egale si se formeaza niste "chiftele" aplatizate, care se introduc intre rondelele de vinete. Vinetele umplute astfel se aseaza in vasul roman, peste sosul de rosii. Se stropesc vinetele cu putin ulei de masline, se mai adauga o cescuta de apa peste sos, se pune capacul si se baga vasul in cuptor.

Atentie! Vasul roman se pune in cuptorul rece, se aprinde focul pe loc, nu inainte! Se lasa la cuptor o ora jumatate, se verifica din cand in cand. Sosul trebuie sa scada si carnea sa fie foarte frageda.

In momentul servirii se presara cascaval ras peste sosul de rosii. Puneti din belsug, el se topeste si e tare buuuun! Se orneaza cu frunze de patrunjel.

Am mancat cu lipie de casa.

TIPS-URI

1

Carnea de vitel se poate combina cu carne de berbecut, va da o savoare mai buna mancarii, pentru cine prefera combinatia.

2

Se pot adauga si alte legume, dupa plac, cum ar fi ardei gras sau ceapa uscata.

3

Va recomand si un ardei iute, taiat rondele, adaugat in mancarica, va fi usor picanta, excelenta! Eu nu am pus pentru ca mananca si cei mici...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica turceasca in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de vitel cu legume la cuptor