Marmelada de morcov

de anisoara in Dulciuri, 1 Iun 2010 | 5012 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr de morcov
  • 600 gr de zahar
  • 2 lamai ( sucul)
  • 1 pliculet de vanilina
  • 120 ml de suc de portocale
  • 4 linguri de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marmelada de morcov:

Se spala si se curata morcovul, se da prin razatoare cu gauri mici. Se amesteca cu zaharul intr-o cratita si se lasa pentru 2 ore , ca morcovul sa lase suc. Se adauga sucul de portocala, sucul de lamaie  si coaja rasa de la o lamaie si se pune sa fiarba la  foc domol timp de 30 minute , pana scade sucul tot.

In acest rastimp amestecam cu o lingura de lemn. Se raceste si se adauga pliculetul de vanilina. Se amesteca totul foarte bine  Intr-un vas separat si se lasa la frigider pentru 1 ora. Dupa aceia cu mainele ude se formeasa bilute care se tavalesc prin cocos si se aranjeaza in platou. Acest desert se poate prepara pentru zilele de post .

Am preparat 50 la 50 din morcov si dovlesc ( bostan) , la fel de gustos. Le place si copiilor si adultilor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Marmelada de morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Teo 1

01.06.2010, 23:30

Anisoara , iar ma dai gata !nu mi-ar fi trcut prin minte ca pot face un desert din morcov !

anisoara 1

02.06.2010, 15:12

Teo incearca-l sa-l prepar, Si ai sa vezi cat este de interesant, si deoasebit ca gust. Fara jelatina, dar marmelada.

anisoara 1

02.06.2010, 15:12

Lia , epurashu cu placere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata