Melci cozonacei cu branza

de RuxyRux in Prajituri, 16 Noi 2011 | 6641 vizualizari

 

O reteta delicioasa de melci cozonacei cu branza dulce- sarata pe care o recomand cu drag...este perfecta si pentru cozonacii de sarbatori( tot testez retete pentru Craciun)....By Ruxy!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg faina
  • 375 gr iaurt
  • 4 oua mari
  • 200 gr unt
  • 300 ml lapte 
  • 350 gr zahar
  • 2 pliculete vanilie
  • un praf de sare
  • 2 pliculete drojdie uscata( 14 gr)
  • coaja rasa de portocala
  • Umplutura:
  • 600 gr telemea sarata de vaca
  • 200 gr smantana mai grasa
  • 200-250 gr zahar( in functie de gustul personal)
  • 2 pliculete vanilie
  • coaja de portocala
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • Pentru uns:
  • 3 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cozonacei cu branza:

Cernem faina, In vasul de framantat, adaugam pe rand ingredientele uscate.

Amestecam untul topit cu laptele caldut, vanilie si zahar.

Punem iaurtul in vas peste faina, ouale si apoi laptele cu unt si zahar si coaja de portocala. Framantam un aluat bun pana nu se mai lipeste de maini. 

Lasam la crescut acoperit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Impartim coca in trei.

Intre timp am pregatit branza framantand telemeaua cu zahar si vanilie( aveti grija sa o scurgeti de apa), apoi adaugam ouale.

Intindem o foaie cu mana, presaram foaia cu branza si apoi o rulam. Taiem bucati de aluat si le intoarcem pe foaia de copt gata pregatita in tava.

Ungem cu galbenus si gata la cuptor fuguta la 180 grade pentru 25-30 de minute.

Eu am facut si un cozonacel cu nuca cacao si migdale( aveam ramasa de la pragitura Greta).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cozonacei cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac moldo-ardelenesc