Melci cu branza si chimen

de Julie in Piine, 29 Iun 2010 | 7665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 20 g unt
  • 10 g drojdie
  • 1 ou
  • 100 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • o lingurita zahar
  • 200-250 g  faina
  • Pentru umplutura:
  • 8-10 linguri cu branza rasa (sarata)
  • 3 linguri smantana
  • 1 albus
  • 1 lingura gris
  • Pentru decor:
  • un galbenus
  • chimen

Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu branza si chimen:

Facem o maia din drojdie,  zahar,putin lapte caldut si o lasam sa creasca. Punem faina intr-un castron,adaugam oul,sarea, restul de lapte, untul moale si maiaua. Framantam bine aluatul si il lasam 20-30 minute la dospit.

Umplutura o preparam amestecand toate ingredientele.

Din aluat intindem foi mici,pe care punem cate putin din umplutura de branza si apoi rulam. Strangem bine la capete sa nu iasa umplutura si dam ruloului forma de melc.

Ungem deasupra cu galbenus de ou si presaram chimen. Punem melcii in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam tava la cuptor pentru 20-25 minute.

Sunt foarte buni atat calzi cat si reci, cu lapte sau iaurt. Perfecti pentru mic dejun sau pentru o gustare de dupa amiaza!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

nadina73 1

04.07.2010, 22:00

ce buni trebuie sa fi fostsuper nota 10

Julie 1

05.07.2010, 08:55

Nadina, au fost tare buni!Multumesc de nota!

Bucataras Medi 1

07.07.2010, 19:30

ce frumosi si ce buni trebuie sa fie............5 furcu...........

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]