Melci cu branza si chimen

de Julie in Piine, 29 Iun 2010 | 7310 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 20 g unt
  • 10 g drojdie
  • 1 ou
  • 100 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • o lingurita zahar
  • 200-250 g  faina
  • Pentru umplutura:
  • 8-10 linguri cu branza rasa (sarata)
  • 3 linguri smantana
  • 1 albus
  • 1 lingura gris
  • Pentru decor:
  • un galbenus
  • chimen

Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu branza si chimen:

Facem o maia din drojdie,  zahar,putin lapte caldut si o lasam sa creasca. Punem faina intr-un castron,adaugam oul,sarea, restul de lapte, untul moale si maiaua. Framantam bine aluatul si il lasam 20-30 minute la dospit.

Umplutura o preparam amestecand toate ingredientele.

Din aluat intindem foi mici,pe care punem cate putin din umplutura de branza si apoi rulam. Strangem bine la capete sa nu iasa umplutura si dam ruloului forma de melc.

Ungem deasupra cu galbenus de ou si presaram chimen. Punem melcii in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam tava la cuptor pentru 20-25 minute.

Sunt foarte buni atat calzi cat si reci, cu lapte sau iaurt. Perfecti pentru mic dejun sau pentru o gustare de dupa amiaza!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

nadina73 1

04.07.2010, 22:00

ce buni trebuie sa fi fostsuper nota 10

Julie 1

05.07.2010, 08:55

Nadina, au fost tare buni!Multumesc de nota!

Bucataras Medi 1

07.07.2010, 19:30

ce frumosi si ce buni trebuie sa fie............5 furcu...........

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa