Melcusori dulci

de Adele in Mancare copii, 22 Oct 2014 | 6914 vizualizari

 

Sunt deliciosi :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300-400 gr faina.
  • 1 ou.
  • 50 gr margarina/unt.
  • 4 linguri zahar.
  • 50 ml lapte.
  • 5 gr drojdie .
  • Umplutura :
  • Gem de prune cu nuca.
  • Ciocolata cu nuca.
  • Decor:
  • Zahar pudra vanilat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcusori dulci:

Laptele se pune la incalzit dupa care se toarna intr-un pahar si se dizolva drojdia in el.Intr-un vas se amesteca oul si zaharul cu un tel ,treptat se adauga untul/margarina topita si se amesteca bine ,se pune putin cate putin faina ,laptele cu drojdia dizolvata ,se framanta aluatul pe masa de lucru.Dupa care se lasa 30 de minute la crescut ,acoperit cu un prosop.

Aluatul se imparte in doua,din fiecare parte s eintinde cate o foaie subtire,dupa care una se unge cu crema de ciocolata amestecata cu nuca macinata ,se ruleaza se taie in bucati de 2 cm fiecare ,se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.Dupa care si celalata foaie ramasa care se unge cu gem de prune si nuca macinata si se procedeaza la fel.Tava se da la cuptor pentru 20 de minute la 200  °.

Cand sunt gata si s-au racit putin se aseaza in platou si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcusori dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de cornulete fragede cu gem de prune si nuci