Mere caramel

de laylalala in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 5548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 400 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • cateva picaturi de colorant alimenatar rosu
  • 6-8 mere medii sau mici
  • 6-8 betisoare de lemn
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere caramel:

Pune apa , zaharul si mierea intr-o cratita pe foc mediu si lasa-le sa fiarba 25-30 minute, pana cand siropul va capata culoarea caramelului.Adauga scortisoara si cateva picaturi de colorant alimenatar rosu si amesteca.
Infige betisoarele de lemn in cele 6 mere apoi cufuda fiecare mar in siropul caramel.Aseaza merele caramel pe o tava tapetata cu foaie de copt si lasa caramelul sa se raceasca pana cand se va intari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

Brindusa 1

22.04.2010, 22:26

Foarte interesanta reteta asta, mai ales ca mie imi plac foarte mult merele in caramel. As vrea sa fac si eu. Cand bagi merele in caramel acesta e inca pe foc? Cat le tii in caramel? Le dai un singur strat de caramel sau astepti sa se usuce primul si mai pui unul?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea si mar