Mere caramelizate cu alune (de post)

de Patricia Iordache in Dulciuri, 11 Mar 2013 | 5583 vizualizari

 

Un desert usor de facut care trebuie papat imediat pentru ca altfel caramelul devine lichid (in contact cu miezul de mar). Altfel...sunt absolut delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 3 mere mari;
  • putina scortisoara;
  • 200 gr. zahar tos;
  • 100 gr, alune (fara sare)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere caramelizate cu alune (de post):

Spalam merele si le taiem in 8 felii egale (fara samburi).

Topim intr-un vas cu diametrul mic cele 200 gr. zahar ca pentru crema de zahar ars.

Tocam alunele, nu foarte fin.

Luam un bat de frigaruie, il infigem in bucata de mar, presaram putina scortisoara, bagam in caramelul fierbinte, apoi dam prin alunele macinate si punem pe o farfurie unsa cu putin ulei.

Procedam la fel cu toate bucatile de mar. Le lasam putin sa se raceasca si le mancam.

Sunt delicioase!

TIPS-URI

1

in loc de alune puteti pune nuca prajita si maruntita sau migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere caramelizate cu alune (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]