Merluciu cu sos de lamaie

de elucubratiiculinare in Peste, 2 Mar 2018 | 3652 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg merluciu/cod
  • 50 ml ulei
  • 50 g faina
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri lapte
  • 1 lamaie
  • 100 ml vin alb
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu sos de lamaie:

Fileurile de peste se condimenteaza cu sare si piper si se ung cu ulei. Se pun intr-o tava unsa cu ulei (de preferat de yena, sa nu se lipeasca). Se dau la cuptor pentru 40-50 minute.

Intre timp preparam sosul. Amestecam bine faina cu smantana si cu laptele. Apoi adaugam zeama de la o lamaie, vinul si 200 ml apa. Acest sos se pune la foc mic si se amesteca cu un tel, lasandu-se pe foc pana da in clocot. Dupa ce oprim focul, adaugam patrunjelul tocat marunt. Cand s-a rumenit un pic pestele, adaugam sosul si mai dam la cuptor pentru 15 minute. Servim cu cartofi natur si ornam cu felii de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor