Mic dejun cu ou și șuncă

de Rita Ilies in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2014 | 3097 vizualizari

 

Când te trezești în pană de idei, bei o cafea bună, cauți prin frigider și te inspiri. Cam asta fac eu când epuizez săptămâna. :)
Astăzi, ou cu șuncă și pâine cu roșii ( rețeta pentru două persoane ).

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 4 ouă întregi
  • 4 gălbenușuri ( mi-au rămas de la prăjitură )
  • 6 felii de șuncă
  • 2 linguri iaurt gras ( merge și lapte )
  • mărar tocat
  • sare după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun cu ou și șuncă:

Șunca o tăiem pătrățele și o punem de-o parte. Separăm albușurile de gălbenuș, apoi le batem împreună cu iaurtul și puțină sare. Dacă aveți pahare Tupperware cu capac sau magic mixerul, le puteți folosi cu încredere. Agitați rapid albușul fără a face gălăgie.

Într-o tigaie unsă cu ulei, turnați albușul, apoi adăugați peste el șunca și gălbenușurile întregi. Se acoperă cu un capac și se lasă să se coacă la foc mic.

Presărați mărar tocat peste, iar micul dejun va fi gata în doar 5 minute. 

Merge foarte bine alături de o salată, și specialități din pâine.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun cu ou și șuncă" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă din urdă cu brânză de burduf