Mic dejun cu rucola și telemea de bivoliță

de Rita Ilies in Aperitive / Garnituri, 19 Dec 2013 | 2884 vizualizari

 

Pentru că am întâlnit persoane care strâmbă din nas când aud de rucola, am să încep prin a vă spune câte ceva despre această verdeață incredibil de sănătoasă.
Deși are un conținut caloric foarte mic, este o sursă importantă de fibre alimentare, vitamine precum A, C, K sau P, dar și fier și potasiu. Are însușirea de a îmbunătăți calitatea sângelui. Rucola nu conține grăsimi sau colesterol, iar nivelul de sodiu este foarte scăzut. Este sățioasă și ajută la diminuarea consumului de grăsimi. Este un mijloc excelent de prevenire și combatere a aterosclerozei, ischemiei cardiace și a accidentelor vasculare, mărind flexibilitatea și permeabilitatea vaselor de sânge. De asemenea, consumul frunzelor de rucola ferește organismul de infecții și îi sporește capacitatea de apărare, crescând imunitatea acestuia. Infecțiile renale și intestinale sunt prevenite eficient, rucola având un efect antiinfecțios puternic datorită uleiului volatil pe care aceasta îl conține și care distruge eficient bacteriile ce produc aceste boli ori le inhibă dezvoltarea.
Acestea fiind spuse, să vedem care sunt ingredientele:

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • rucola
  • șuncă ( recomand șunca în care se vede fibra )
  • telemea de bivoliță
  • cașcaval cu verdeață
  • 30 ml lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun cu rucola și telemea de bivoliță:

Ouăle se bat cu telul pentru amestecuri ușoare, apoi se adaugă șunca, telemeaua și o mână de rucola, aici folosindu-se mixerul vertical cu cuțit. Adăugăm laptele, iar pentru încorporare folosim din nou telul.

Într-o tigaie antiaderentă, fără adaos de grăsimi, coacem omleta pe ambele părți. Vom obține un mic dejun pufos și foarte gustos.

Este o rețetă extrem de ușor de preparat care nouă ne place mult. Am servit alături de frunze de rucola proaspete, cașcaval cu verdețuri și măsline.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun cu rucola și telemea de bivoliță" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele