Midii cu vin si busuioc

de mimmi in Fructe de mare, 12 Iul 2012 | 4507 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg midii
  • 5 catei usturoi
  • busuioc proaspat
  • 250 ml vin
  • 50 g unt
  • suc de lamaie
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu vin si busuioc:

In primul rand ne ocupam de midii. Ele trebuie sa fie inchise de tot. Cele care sunt deschise se lovesc usor cu degetul, cele care se inchid sunt bune, cele care raman deschise se arunca. :) Se spala foarte bine sub apa rece, cu ajutorul unei sarme de bucatarie.

Topim untul intr-un wok, calim in el usturoiul tocat marunt si frunzele de busuioc. Adaugam midiile si vinul si le lasam sub capac cca 5 minute, timp in care mai miscam wokul, fara sa ridicam capacul. Dupa 5 minute, midiile trebuie sa fie deschide, presaram putina sare si adaugam sucul de la ½ lamaie.

Noi am servit cu pastai de fasole cu susan.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu vin si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

alba_zori 1

12.07.2012, 17:47

si mie imi plac,doar ca trebuie gasite proaspete,mor dupa ele,am mancat tot asa,dar si cu rosii si patrunjel,si ca condiment la spaghete,sunt super buni,sa-ti fie de bine

iry-gabriela 1

12.07.2012, 20:39

Alexandra Elena 1

27.07.2012, 14:49

ador fructele de mare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu fructe de mare