Miel-curry cu dovleac

de Speranta in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2010 | 5197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui,
  • 1 kg cotlet de miel,
  • 1 ceapa taiata pestisori,
  • 1 piper cili verde eu am pus rosu ca verde nu aveam la moment ( curatati de seminte si taiati cubulete sau rondele subtiri ),
  • 4 catei de usturoi pisat,
  • 1 lingura praf de curry,
  • 1/2  betisor de scortisoara,
  • 2 rosii curatate si taiate,
  • sucul de la 1/2 lamaie sau lime,
  • 600 ml supa de miel sau pui,
  • 500 gr. dovleac galben curatat si taiat cuburi,
  • patrunjel pentru servit  
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel-curry cu dovleac:

Incalziti uleiul intr-o tigaie si rumeniti carnea de miel.

scoateti bucatile rumenite  intr-un vas si caliti ceapa pana se inmoaie.

Adaugati cili, usturoi, praful curry, scortisoara si prajiti 2 minute.

Puneti in tigaie carnea si rosiile, adaugati sucul de lamaie si turnati supa.

Acoperiti cu capac si fierbeti la foc mic 1,30 ore pana carnea devine moale.

Adaugati dovleacul mariti focul si mai fierbeti inca 20 de minute fara capac pana dovleacul va fi moale si se va ingrosa supa.

Se serveste fierbinte si se presoara cu patrunjel taiat.

Pofta mare, abia astept sa o mai prepar :) !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel-curry cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tajina de miel cu caise