De Mos Nicolae o colega de-a mamei mi-a daruit niste forme din silicon avand forme specifice acestei perioade. Ma cam mancau degetele sa le incerc si am zis sa fac ceva rapid si bun. Am ales aceste mini checuri umede, aromate si cu ingrediente ce le aveam prin casa...O bunatate langa cafeluta de dimineata sau o cana de ceai!
Ouale (de la temperatura camerei) le mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, crema de branza, sarea, coaja rasa de portocala si amestecam usor. Faina o cernem, o incorporam treptat, apoi praful de copt. Nucile le tocam si le punem peste compozitia obtinuta.
Punem doua forme de mini checuri intr-o tava de aragaz ( formele mele sunt de marimea unei palme), repartizam compozitia in mod egal.
Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si introducem checurile. Le lasam 20-23 de minute, pana se rumenesc frumos si sunt coapte (facem testul cu scobitoarea).
Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Reci le luam din forme, le pudram cu putin zahar si servim.
Pofta buna!