Un aperitiv minunat,satios si frumos!Daca vreti mai putine decat 30 de bucati de mini cheesecake-uri atunci impartiti cantitatile in doua.Va asigur ca sunt minunate pentru oaspeti!
Pentru ornat:
Pentru baza de cheesecake,am facut grisinele foarte fine ca si faina cu ajutorul blenderului asa cum se vede in poza,am topit margarina si am adaugat-o,a devenit o compozitie putin sfaramicioasa dar care am asezat-o in formele mele mici de muffin cu o lingurita impingand bine compozitia la fund ca sa se compacteze,sfatuiesc sa faceti un strat de un centimetru si jumate macar la fiecare portie.Asadar le-am pus pe o tava si bagat la frigider 30 minute la intarit.
Am pregatit si crema,am pus intr-o tava cu apa foarte rece foile de gelatina una cate una,si le-am lasat 10 minute ca sa umfle bine.
Am pus crema de branza philadelphia intr-un bol,am adaugat smantana de batut si am mixat pana a devenit spuma,am pus putin lapte ,cam 50 ml,la incalzit intr-o craticioara mica in care am dizolvat foile de gelatina stoarse bine inainte,a devenit ca un sirop,nu l-am lasat sa fiarba.
Am adaugat cate putin din crema la gelatina si asa am amestecat totul foarte bine,am taiat si cele doua felii de sunca presata,prosciutto cotto taiata bucatele mici si adaugat la crema.
Am pregatit un poche si am pus crema in ea,am facut ciufuri peste baza de grisine din forme si am vazut ca foarte repede se intareste,am facut si floricele din sunca,fluturasi,si frunzele din nuca.Le-am lasat la frigider putin pana la ora mesei.
Au iesit senzationale cred eu!