Mini pavlova.

de lilik in Dulciuri, 11 Noi 2012 | 5842 vizualizari

 

De foarte mult timp imi doresc sa fac acest desert,dar am amanat mereu,insa acum i-a venit randul....offff...este un deliciu...oaspetii ce i-am avut azi au fost tare incantati.

 

INGREDIENTE

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 125 gr zahar tos
  • 125 gr zahar pudra
  • 1 lingurita otet din vin alb
  • 1 lingura amidon de porumb

Pentru decorat:

  • 200 ml smanatana pentru frisca
  • 200 ml frisca vegetala dulce
  • 4-5 lingurite peltea de capsuni
  • 1 vanilina
  • 2 kiwi
  • 3 piersici din compot(sau alte fructe)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini pavlova.:

Amestecam zaharul pudra cu zaharul tos.

Batem albusurile spuma cu praful de sare,apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana bezeaua sta "bat",apoi adaugam otetul,mixam si apoi adaugam amidonul.Omogenizam compozitia si o punem intr-un poche sau folosim o lingura.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt formam cercuri de bezea cu marginile usor mai ridicate(astfel incat in mijloc sa avem o gaura).
Din aceasta compozitie mi-au iesit 9 bucati.

Incingem cuptorul la 200° si cand ne pregatim sa bagam bezeaua la cuptor il lasam la 110°,apoi dam bezeaua timp de 50-60 de minute circa,dupa care lasam sa se raceasca.

Mixam frisca si smantana cu vanilina,adaugam si pelteaua de capsuni(punem atat cat trebuie ca sa capete frisca o culoare rozalie);fructele le taiem felii.

Cu maxim 2 ore inainte de a fi servite punem in fiecare cosulet de bezea frisca si decoram cu fructe dupa plac,apoi dam la rece pana in momentul servirii.

Este un deliciu!!!

TIPS-URI

1

nu umpleti cosuletele cu mult timp inainte de a le servii deoarece bezeaua se inmoaie.

2

bezeaua pentru pavlova trebuie sa aiba un exterior crocant iar in interior sa fie moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini pavlova." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata din pepene