Mini-tarte cu carne si ciuperci

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2010 | 5843 vizualizari

 

usor de facut si bun!

 

INGREDIENTE

  • pt.aluat:
  • 3 galbenusuri,
  • 200 g unt ,
  • faina cat cuprinde (aprox 400 g)
  • pt.umplutura:
  • 8 ciuperci mari champignion proaspete
  • 300 g carne tocata de vita
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 150 g cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tarte cu carne si ciuperci:

Se face intai aluatul fraged din faina cu unt si cele 3 galbenusuri, se framanta bine si apoi lasam aluatul la rece 2 ore cel putin.

Intre timp pregatim umplutura, taiem ciupercile cubulete mici. Le calim intr-o tigaie cu un strop de ulei de masline si un praf de sare pana ce se duce putin sucul lor sa nu fie zemoase dar nici uscate de tot..Apoi tocam carnea de vita/vitel,o dam cu sare si piper si o calim si pe ea impreuna cu ceapa tocata.Amestecam si cu ciupercile.

Luam aluatul din frigider si intindem o foaie din care taiem apoi forme mici rotunde ce se potrivesc formelor de mini tarte.Intindem bine aluatul sa se onduleze dupa modelul marginilor tarteleor.Apoi cu o lingura luam din umplutura si punem in mijlocul aluatului din tarta.Presaram deasupra cascavalul ras si dam la cuptorul incins pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci simple cu usturoi