Minisavarine

de Sabina in Prajituri, 27 Mai 2009 | 22343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 130 grame zahar
  • 100 grame pesmet
  • 3-4 linguri de faina
  • o sticluta rom
  • siropul (200 grame zahar, 300 ml apa, 100 ml rom)
  • pentru ornat frisca si tort jelee rosu (dr. oetker)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minisavarine:

Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul, un praf de sare si esenta de rom, apoi adaugam galbenusurile, pesmetul si faina. Amestecam cu grija cu o lingura de lemn. Ungem cu ulei formele de briose (eu neavand forme speciale pentru savarine le am folosit pe cele pentru briose) si umplem formele. Dam savarinutele noastre la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Nu deschidem sub nicio forma usa cuptorului. Lasam sa se raceasca in forma. Intre timp pregatim siropul: incalzim apa si topim zaharul, iar cand luam de pe foc adaugam si romul.
Savarinelor le taiem la 1/3 cate un capacel, apoi insiropam bine bine si dam la frigider vreo 2-3 ore. Intre timp pregatim frisca. Daca mai e cazul mai insiropam savarinele, altfel le umplem cu frisca si ii punem capac. Deasupra punem tort jelee de la dr. Oertker.
Este o prajiturica simpla si tocmai potrivita pentru o petrecere.
 Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Minisavarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza si visine