Minitarte cu spanac

de mimmi in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2012 | 5359 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 5 tarte avem nevoie de :
  • 180 g faina alba,
  • 90 g unt (eu am pus 50 g unt si 40 g untura ca asa am avut in casa),
  • 2 linguri apa rece,
  • un praf de sare,
  • 150 g spanac ( eu am avut pus la congelator),
  • 50 g cascaval,
  • 1 ou,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • sare,piper sau vegeta
  • +
  • 1ou pt uns
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu spanac:

Cernem faina intr-un bol,adaugam untul si cu varful degetelor amestecam rapid pana devine un aluat nisipos. In acest moment adaugam 2 linguri apa rece si framantam pana obtinem un aluat "prins". Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider 30 de minute,timp in care pregatim umplutura.

Intr-un bol, amestecam spanacul cu oul,cascavalul ras, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust (sau vegeta).

Dupa cele 30 de minute, scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie de cca 3 mm grosime. Decupam 10 cercuri (cat formele de tarta). Ungem formele de tarta cu putin ulei, punem in fiecare forma cate un cerc pe care il apasam usor, pentru a se mula pe forme. In fiecare forma punem cateva boabe de fasole si dam tartele la cuptor pentru 15 minute. Dupa 15 minute, scoatem tartele le umplem cu umplutura de spanac si asezam capacele, apasand usor pe margini. Le ungem cu ou si le dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana se rumenesc frumos.

Pofta Buna !  

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (14)

mirela0911 1

06.05.2012, 21:44

Ce frumoase sunt

alba_zori 1

07.05.2012, 17:37

si mie imi plac foarte mult,si am si eu forme la fel,doar ca trebuie sa le mananci pe toate intr-o zi ca spanacul se oxideaza vorba batranilor,o fi adevarat?oricum sant buuuune si frumoase

mimmi 1

09.05.2012, 12:19

Multumesc frumos !
Alba_zori,nu trebuie sa le mananci in ziua in care le faci,noua chiar ne-au ramas 2 bucati pentru a doua zi si aratau la fel de bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

ieri la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu spanac