Am primit de la Mihaela mea cateva sabloane pentru prajituri si trebuia sa le incerc nu...??
dar cum nu am fost in apele mele,am ales varianta cea mai simpla,adica blat de pandispan si frisca;chiar si asa,gustul a fost minunat si tot cu aceasta ocazie am incercat si crema de lapte de la Dea;foarte buna si usor de facut.
Pregatim mai intai crema de lapte;intr-un vas punem la fiert 150ml lapte cu zahar,in restul dizolvam amidonul iar cand incepe sa fiarba incorporam si lasam pe foc pana se ingroasa amestecand continuu sa nu se lipeasca de vas;dupa ce s-a racit foarte bine amestecam usor cu frisca batuta cu zaharul vanilat apoi dam la frigider pana in momentul pregatirii.
Pregatim frisca cu praful de frsca din cele doua plicuri,o impartim in doua boluri,in primul adaugam zmeura zdrobita cu furculita,in al doi-lea 3linguri cacao si le dam la frigider.
Decupam discuri din foile de pandispan cu un inel mai mare,punem inelele pe cate un platou,introducem intercalat cate un disc de pandispan,optional insiropate,apoi in tortul cu zmeura punem tot intercalat crema cu zmeura si crema de lapte;imbracam tortul cu crema de lapte si ornam cu sablon pudrat cu cacao si zmeura.
Pentru al doilea tort,intercalam crema de lapte cu crema cu cacao,imbracam tortul cu crema de cacao si ornam cu sablon cu zahar galben si fulgi de ciocolata
La mine pe masa era o nebunie si le-am ornat invers,zmeura la ciocolata si ciocolata la zmeura.