Mississippi mud pie

de alice_ciobanu in Prajituri, 4 Oct 2011 | 11444 vizualizari

 

Mississippi mud pie...mi-a atras atentia de cum rasfoiesti indexul retetelor lui Gordon Ramsay. Hei!..mi-am zis...suna fain...dar ce foto!...am exclamat apoi...Ooo...ce ingrediente...so simple but so delicious!

Asa ca am ales Mississippi mud pie pentru o ocazie speciala (13 ani de casatorie...ha..numar cu ghinion? lucky me :P) Din motive "obiective" (mersul la ortopedul pediatru care mi-a spulberat instant emotiile legate de durerea Mirunei), nu am putut sa o sarbatorim in ziua cu pricina si am decalat-o putintel. Dar asteptarea a fost pe masura. Mississippi mud pie, despre care Gordon zice asa frumos ca "arata ca un tort, nu ca o placinta"...eu pot zice doar ca nici nu conteaza ce este, cake ori pie...who cares? Is the best!.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 200 gr biscuiti obisnuiti
  • 60 gr unt
  • 60 gr ciocolata neagra (70% cacao)
  • pentru crema:
  • 180 gr ciocolata neagra (70% cacao)
  • 180 gr unt
  • 4 oua
  • 90 gr zahar tos
  • 90 gr zahar brun
  • 200 ml frisca (reteta zice ca smantana dar eu nu gasesc smantana de buna calitate si grasa)
  • pentru topping:
  • 100 ml frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mississippi mud pie:

Asaaaa....pentru blat trebuie sa sfaramati biscuitii obisnuiti cu un sucitor sau cu robotul de bucatarie, dupa care ii puneti intr-un bol mare. Ciocolata o topiti pe baie de aburi, impreuna cu untutl si dupa 2-3 clocote si omogenizare completa, luati de pe foc si raciti usor. Turnati apoi amestecul peste biscuitii sfaramati si amestecati foarte bine. Intr-o forma de tort de 24/26 cm, din aceea cu inel detasabil, puneti blatul de biscutiti si nivelati bine. Dati la rece, in frigider. E suficient cat sta pana pregatit crema.    

Pentru crema topiti ciocolata impreuna cu untul, omogenizati bine si apoi raciti usor. Intr-un bol mare mixati ouale cu cele doua tipuri de zahar pana ce compozitia devine densa si isi dubleaza volumul. Amestecati apoi frisca si mixati putin, la viteza mica. Turnati si crema de ciocolata si mixati citeva minute.    Scoateti forma de tort din frigider si turnati deasupra blatului crema.    

Dati la cuptor, incins in prealabil, la treapta 4/180 C, pentru aproximativ 45 minute, pana se intareste usor. Lasati sa se odihneasca in forma pentru a se raci complet.  

Apoi puneti deasupra toppingul ..adica mixati bine frisca cu zaharul pudra si presarati ciocolata rasa.    

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mississippi mud pie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu migdale si crema de cocos