“M’nazalet Zahra”- Mancare de conopida cu carne –specifica tarilor arabe

de Mihaela11_jo in Vita, 18 Iul 2011 | 8612 vizualizari

 

“Zahra” in l. araba inseamna copnopida sau floare; “m’nazaleh” ( sau munazaleh sau munazale) este un termen folosit pentru diverse mancaruri de legume , inseamna “coborat,dat jos” si nu am nici o explicatie de ce se numeste asa.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mare  
  • 1 kg de carne de vita (sau oaie)  taiata in bucati de cca 4-5 cm  
  • 1 ceapa de marime medie  
  • 1 capatana de usturoi  
  • 1 mana de coriandru verde  
  • ulei de porumb  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • 1 lingurita chimin macinat  
  • 1 cub de Maggi de pui ( optional)  
  • suc de lamaie(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “M’nazalet Zahra”- Mancare de conopida cu carne –specifica tarilor arabe:

Conopida se desface in buchete mai mari si se spala bine apoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei intr-o cratita de fiert sub presiune 2-3 minute , apoi se adauga carnea de vita si se lasa pana isi schimba culoarea, cca 5 minute.

Se adauga apa fierbinte , se potriveste supa de sare si piper si se inchide cratita; se fierbe la foc redus 45 de minute.

Se pune ulei la incins intr-o tigaie mai adanca( tip wok) si se caleste conopida , intorcand buchetele pe fiecare parte ; se lasa la calit pana iau o culoare aurie.

Se scot buchetele de conopida calita pe hartie absorbanta de bucatarie.

Cand carnea a fiert se adauga conopida si chiminul ( si cubul de Maggi-optional)si se mai lasa la fiert inca 10 minute.

Usturoiul se taie marunt si se caleste intr-o tigaie pana ia o culoare aurie.

La ultimele clocote se adauga usturoiul calit si frunza de coriandru verde.

Se serveste cu garnitura de orez fiert, muraturi, masline verzi iuti; optional se poate acrii cu putina zeama de lamaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "“M’nazalet Zahra”- Mancare de conopida cu carne –specifica tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Effiloché de vita cu brunoise de legume si écrasé de cartofi