Moelleux au chocolat

de anca_rm in Prajituri, 5 Iun 2014 | 4689 vizualizari

 

Rux, Oana va multumesc pentru retete, este un desert care trebuie savurat :).

 

INGREDIENTE

  • -200 gr unt moale
  • -100 gr zahar
  • -3 oua
  • -50 gr faina
  • -200 gr ciocolata lapte sau amaruie (sa nu fie cu crema)
  • -praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux au chocolat:

Foarte important este sa pregatim cuptorul , il preincalzim la 210 grade.

Untul moale il batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana devine cremos .

Ciocolata o topim pe bain marin sau in cuptorul cu microunde (se poate si pe ochiul de aragaz dar atunci trebuie sa lasam cam 50 gr unt pentru a-l topi impreuna cu ciocolata)

In untul batut crema adaugam pe rand cate un ou, trebuie sa mixam dupa fiecare ca sa se incorporeze bine de tot.

Cand am terminat cu ouale adaugam ciocolata topita si praful de sare.

Mixam si acum vom adauga faina .

Amestecam compozitia bine  si o turnam in forme .

In functie de dimensiunea formelor ies 4 -6 bucati.

Se poate face si in forme de briose .

Punem la cuptor si in 8-10 minute sunt gata.

Sa nu le lasati mai mult pentru ca nu vor mai avea consistenta cremoasa in mijloc 

TIPS-URI

1

Am servit cu frisca batuta si am sa-l repet cat de curand .

Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au chocolat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Vieneza (2)