Morcov marinat in stil coreean

de anisoara in Mancaruri de post, 28 Feb 2010 | 54280 vizualizari

 

Dupa aceasta receta se pot prepara urmatoarele legume: sfecla rosie, bostanei, ardeiul dulce cu morcov impreuna, ridichea neagra , varza.
Deasemenea se poate prepara si vinata, numai ca dupa ce o dati prin razatoare mai mascata sau lo taiati in feliute subtiri -o prajiti cu uleiul timp de 5-8 minute. In rest , toate erapele recetei le repetati. Puteti sa preparati cantitati mai mari si sa le pastrati in borcane de sticla la rece pina la 10 zile. Pentru masa de sarbatoare puteti sa preparati aceasta receta cu diferite legume si sa le serviti in asorti la masa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de morcov,
  • 1 lingura masa de zahar,
  • 1 lingura de masa de sare,
  • 0.5 lingurita de ardei negru macinat sau ardei rosu macinat sau in proprotie de 50m la 50 dar sa fie numai 0.5 lingurita
  • 4 linguri de masa de otet de masa  
  • 1 lingurita de coriandru
  •  1 capatina mijlocie  de usturoi
  • 0.5 de pahar de ulei 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Morcov marinat in stil coreean:

Se da prin razatoare speciala morcovul de-a lungul lui , se adauga sarea si se amesteca bine. Se lasa pa 15 minute deoparte.

Apoi se presara coriandrul si piperul , se amesteca si se lasa sa se marineze inca vreo 2 minute.

Departe in tigaie se prajeste pina se rumeneste o ceapa taiata mascat cu tot uleiul. Se inlatura ceapa toata. Se toarna peste uleiul ferbinte zaharul si otetul se amesteca pina se toreste zaharul si se toarna in stare ferbinte peste morcov.Se amesteca bine si se lasa vre-15 minute.

Dupa aceia se adauga usturoiul pisat ( optional) si amestecati bine.

Se da la rece pentru minim 2 ore. Se poate servi ca salata , ca gustare la masa, in combinatie cu carne preparata la gratar, cu cartofi copti sau piureu.

am expus razatoarea pentru ras morcov , ea este cumparata de la piata de la un mester, nu din retea , pentru ca toate ca au fost cumaparate de mine dinretea sau ros repede. aceasta cred ca este facuta dintr-un metal mai puternic si  imi serveste de 4 ani de zile. Acea razatoare de culoare mai intunecata are zimtii in partea de sus mai ingusti si se foloseste pentru rasul la morcov, cea de culoare mai deschisa este pentru ras varza bostaneii , vinata , are o latime mai mare la zimti. sper ca am lamurit pe intelese . deasemnea in razatoarele de la Berner , tot sunt asa cutite.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Morcov marinat in stil coreean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

gospodinadecriza 1

28.02.2010, 20:51

Vezi, Anisoara, e o razatoare speciala, cred, ce aveti voi. Voi incerca si eu pe o razatoare rotunda...
Multumesc mult!

Denean 1

31.07.2015, 04:31

reteta originala contine : condimente sare ,coriandru,piper rosu paprika,zahar,piper negru,piper rosu chlli, ienihabar,. un 1 1/2 kg morcov corean,otet,ulei,zahar,usturoi. restul este corect.

diaconta 1

31.07.2015, 09:09

Denean,bun venit!
Bune precizarile dar te asteptam cu retete

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf colorat