Mucenici moldovenesti

de Sasha1 in Dulciuri, 9 Mar 2014 | 4707 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina tip 00
  • 250 ml lapte
  • 25 g unt
  • 5 oua
  • 50 g drojdie
  • 1 varf sare
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • coaja de la o portocal
  • 200g nuca macinata
  • 300 g miere
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Toate ingredientele trebuie sa  fie la temperatura camerei pentru a creste si mucenicii sa iasa pufosi. Cernem faina de 3 ori, adaugam zaharul, sarea si restul ingredientelor uscate. Topim untul pe care-l punem in laptele incalzit si cu drojdia dizolvata si se toarna in aluat apoi ouale,framantam bine si la final adunam aluatul de pe marginini cu putin ulei. Lasam la crescut 1h.

Rupem din aluat bucati cat un ou si facem bastonase pe care le modelam in forma cifrei 8.Le dam la cuptor pentru 15-20 minute la 170 grade.

Cand sunt gata le lasam sa se raceasca , apoi le trecem prin miere si nuca macinata (eu am dat-o pe razatoare cu ochiuri mici).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]