Mucenici muntenesti

de USA in Mancaruri de post, 9 Mar 2011 | 7572 vizualizari

 

La mama acasa am servit mucenici mereu in ziua de 9 Martie. Asa ca de luni seara ne-am apucat in echipa, in familie la rulat de mucenici.

 

INGREDIENTE

  • ½ kg faina
  • 200 gr apa
  • esenta rom
  • coaja de portocala si de lamaie
  • 200gr nuci macinate
  • 2 cani zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti:

Se pune faina intr-un castron cu putin zahar vanilat si praf de sare. Se adauga apa si se framanta incepand usor pana se formeaza o coca destul de densa. Se da cu faina pe masa si incepem sa formam micii mucenici in forma de opturi ori de cercuri. Se aseaza o tava cu o foaie de hartie cerata si se da cu faina, se aseaza mucenicii odata facuti pe aceasta hartie, cand sunt gata se mai dau cu faina sa ii acopere. Se lasa ne acoperiti peste noapte la uscat.

Apoi, a doua zi, se pun la fiert 2l apa cu putina sare si inainte de a da in clocot se pun mucenici. Imediat dupa ce am pus mucenicii se da focul la mediu si se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca. Daca cumva ni se pare ca zeama nu e precum o ciulama mai moale, se poate adauga faina, amestecata separat cu putina apa, ca sa ingroase. Cand sant fierti mucenicii se ridica deasupra, se iau dupa foc si se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala si lamaie, esenta de rom. Se servesc cu nuca macinata/de preferat zdrobita intr-o punga zip si scortisoara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

USA 1

10.03.2011, 15:45

Doamne fetelor, am rosit de drag, ma simt coplesita de vorbele frumoase. Au iesit o nebunie iar la rulat am avut ajutoare de nadejde sotul si puiuka noastra!


Ruxy esti o specioasa ca de fiecare data!

mirela0911 1

10.03.2011, 16:15

Trebuie sa fi fost tare buni

LUK 1

10.03.2011, 18:52

foarte buni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici fierţi cu miere şi nucă