Mucenici..moldovenesti

de ralu_ca in Prajituri, 8 Mar 2013 | 4204 vizualizari

 

Am incercat pentru prima oara sa fac mucenici moldovenesti si...chiar am reusit!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 350 ml apa calduta
  • sare
  • esenta rom, vanile
  • zahar vanilat
  • 2 linguri ulei

Pentru sirop:

  • 1 ceasca zahar
  • 1 pahar apa
  • 2 linguri miere
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici..moldovenesti:

Aluat: Mai intai se face maiaua intr-un castronel, adaugand drojdia, zaharul si 3 lingurite apa calduta. Amestecam bine dupa care adaugam si 3 linguri faina. Daca este prea gros se adauga apa calduta. Se la sa la dospit pe calorifer aproximativ 15 minute.

Intr-un castron punem faina, uleiul, zaharul vanilat, sare, esente si maiaua si amestecam , treptat adaugam apa calduta. Framantam aluatul pana se desprinde de pe degete. Castronul cu aluatul obtinut se lasa la dospit 1 ora , acoperit cu un prosop intr-un loc caldut. Dupa ce creste aluatul, luam cu mana bucati si facem suluri si formand litera S.

Mucenicii se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si apoi hartie de copt, ii mai lasam sa creasca 15-20 min, apoi ii ungem cu siropul format din 4 linguri zahar si 100 ml apa, dupa care ii introducem la cuptor pana se rumenesc.

Siropul: Intr-un ibric fierbem apa cu zaharul si miere pana se leaga

Mucenicii dupa ce s-au rumenit, ii scoatem de la cuptor ii lasam putin sa se raceasca, apoi se inmoaie in sirop pe ambele parti. Acestia se aseaza pe un platou, apoi se presara nuca pe deasupra.

Sunt excelenti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici..moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

08.03.2013, 23:15

Rocsi 1

09.03.2013, 19:52

Pentru prima data dar reusiti!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]