Muffins ciocolatoase cu crema de mascarpone si nutella

de Catalinaflorea in Dulciuri, 11 Iun 2015 | 3165 vizualizari

 

Moi,umede,cremoase, pufoase si cu o aroma incredibil de buna de ciocolata,cacao si nutella. Cele mai bune briose mancate pana acum!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina alba
  • 50 g cacao
  • 1 lingurita jumatate praf de copt
  • 150 g zahar
  • 120 g unt
  • 200 ml lapte plus 2 lingurite suc de lamaie
  • 2 oua
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g mascarpone
  • 50 g frisca
  • 3 linguri pline cu nutella
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins ciocolatoase cu crema de mascarpone si nutella:

Se amesteca faina cu cacao,praful de copt si ciocolata maruntita.

Intr-un bol se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine cremos; se adauga pe rand ouale.In amestecul de unt cu zahar se pune jumatate din faina si jumatate din lapte (in care adaugati zeama de lamaie), amestecati bine si adaugati cealalta jumatate de faina si de lapte.

Aluatul rezultat se imparte in formele de briose(3/4)si se da la cuptor pentru 20-25 minute la 180 de grade.

Pentru crema amestecati mascarponele cu nutella,apoi adaugati frisca si lasa-ti la frigider.Cand trec testul scobitorii briosele se scot si se lasa la racit; crema se pune intr-un posh si se decoreaza dupa preferinta,eu le-an pus kinder bueno si cativa fugi de ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins ciocolatoase cu crema de mascarpone si nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cinnabon: rulouri cu zahar brun si scortisoara