Sa traiasca cel/cea care a nascocit muffinsurile!!! :)
Forma de copt se pregateste cu hartie speciala pentru muffins sau se unge cu unt si se presara faina. Pe fundul fiecarei forme se pun cateva bucatele de nuca.
Bananele se zdrobesc pana devin pasta. Oul se freaca cu zaharul si cu pliculetul de zahar vanilinat, apoi se adauga pasta de banana. Faina amestecata in prealabil cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu se incorporeaza mixand pe viteza mica doar pana se omogenizeaza. Apoi se adauga esenta de vanilie.
Se toarna compozitia in forme, umpland 3/4 din acestea. Formele care raman goale se umplu cu apa.
Tava se da la cuptorul preincins la 180 C timp de 25-30 de minute (pana trece testul scobitorii :P)
Cand sunt gata, muffinsurile se lasa la racit. Intr-un vas cu fund ingust de metal se pregateste glazura. Ciocolata si untul se topesc la foc mic, apoi fiecare muffin se scufunda cu capul in glazura :)) si se orneaza cu nuca sau alune.