Muffins cu visine

de T I M E A in Prajituri, 26 Apr 2013 | 7121 vizualizari

 

Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul ca au si fructe aromate e un plus.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • un varf de cutit sare
  • 2 linguri cipsuri de ciocolata
  • un bol de visine ( cam 4-5 visine pt fiecare muffin)
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu visine:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute, apoi turnam laptele si uleiul mixand dupa fiecare.

La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si chipsurile de ciocolata, mixand pe treapta cea mai mica sau amestecand cu o spatula.

Asezam cosuletele de hartie in tava de briose si cu o lingura umplem fiecare forma.

Visinele le asezam deasupra, o parte dandu-le prin faina si altele nu (cele date prin faina raman deasupra).

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute.

Verificam cu o scobitoare daca sunt coapte.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca si pudram cu zahar pudra.

Servim cu o cana de ceai la micul dejun sau la o poveste cu prietenii. 

TIPS-URI

1

puteti folosi si visine din compot

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă reinterpretata