Muraturi asortate

de Dana Cristea - pusikmea in Muraturi, 28 Feb 2010 | 13399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani de conopida
  • 1 varza alba mai mare taiata in felii mai groase
  • 2 varze rosii mai mici taiate in 5-6 felii
  • 1.5 kg gogonele
  • 3 kg castraveti
  • 4-5 morcovi taiate rondele
  • 1 capatana usturoi
  • 2 mere gutui taiate felii
  • ardei iuti facultativ(cati doriti)
  • 1.5 kg. ceapa mai marunta
  • 1 leg mare frunze de telina
  • 1 leg mare frunze leustean
  • marar uscat
  • cimbru uscat
  • 3-4 buc hrean taiate in fasii
  • 1 pachet piper boabe
  • sare mare

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate:


Conopida se desparte buchetele, varza se taie felii mai groase se spala bine totul si se incepe punerea lor in butoi sau vasul in care dorim sa-l pastram pentru la iarna .
Pe fundul vasului asezam mararul,cimbrul 3-4 crengute si peste asezam varza rosie,varza alba, ceapa,catei de usturoi, morcovi taiati rondele, 3-4 fasii de hrean, cateva felii de gutui si ardei iuti. Urmatorul strat va fi de castraveti si gogonele,dupa care urmeaza conopida, morcovi ,ardei iuti .
Se pot aseza legumele dupa imaginatia fiecaruia ,nu este o regula anume .
Cand vasul s-a umplut presaram deasupra un pachet de piper boabe (pachet mic) si acoperim totul cu frunze de telina si leustean .
Pregatim saramura in felul urmator : la 1 litru de apa punem 30 gr. sare mare. In cazul fiecaruia se va calcula cantitatea necesara de apa si cantitatea de sare necesara. Se pune atata saramura peste cat sa fie legumele bine acoperite. Se aseaza peste legume o farfurie sau un capac si peste se pune o greutate care sa tina legumele in saramura . Se acopera cu un prosop si se tine la temperatura camerei cca. 6 zile pana se acreste , ( se poate pune praf conservant) se inchide cu capac si se pune apoi la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele