Muraturi asortate cu ghimbir

de epurasha2bb in Muraturi, 2 Aug 2010 | 12969 vizualizari

 

arata foarte bine si sunt perfecte alaturi de o friptura

 

INGREDIENTE

  •  1 sfecla rosie cubulete,
  •  1 conopida buchetele,
  •  6 gogonele intregi sau jumatati,
  •  3 morcovi rondele,
  •  1 ghimbir bucatele,
  •  1 telina radacina si frunze,
  •  1 ceapa rosie rondele,
  •  8 gogosari rosii bucati,
  •  1 gutuie felii,
  •  1 capatana de usturoi.

Zeama :

  •  boabe de piper,
  •  boabe de mustar,
  •  1 cana otet,
  •  3 l apa,
  •  2,5 linguri de sare mare,
  •  2 cani zahar,
  •  3 frunze de dafin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate cu ghimbir:

Se spala bine legumele care trebuie sa fie proaspete, fara negrituri. Se curata de coaja morcovii, telina, ghimbirul, sfecla si gutuia.Se scot semintele de la gogosar si se taie felii. Se taie sfecla cubulete si cateva inimioare, apoi telina si gutuia felii subtiri, morcovii rondele, ghimbirul cubulete, ceapa rosie se curata de frunzele uscate si se taie rondele mari. Conopida se curata de frunze si cotor si se desface in buchetele mici. Usturoiul se curata de frunze si se desface in graunti.

Se pregatesc borcanele, uscate si curate. Se aseaza pe fundul fiecarui borcan felii de gutuie si cubulete de ghimbir. Se indeasa bine legumele, lasand pe exteriorul borcanului cate o inimioara de sfecla si alternand pe cat posibil culorile. Se face apoi zeama din apa cam 3 l cu 2 linguri si jumatate de sare grunjoasa, o cana de otet si 2 de zahar. Se adaga boabele de mustar si cele de piper, cam cate o lingura plina din fiecare, apoi 3 frunze de dafin. Se amesteca pana se topeste sarea si zaharul, se da un clocot apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga cu un polonic peste legume cand este calduta. Se umplu, se pun capacele, se acopera cu o paturica si cand s-au racit se baga la rece la camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate picante