Musaca

de sis in Vita, 7 Apr 2014 | 3455 vizualizari

 

Oh, cand facea mama musaca eram cea mai fericita. Asa ca am decis sa fac si eu pentru baieti.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne [nu conteaza de care]
  • o ceapa
  • 3 morcovi medii spre mici
  • cartofi [nu pot sa aproximez si nici nu mai tin minte cati erau]
  • 250 gr smantana
  • 1 ou
  • cascaval
  • parmezan [optional]
  • bulion
  • lapte
  • unt
  • sare
  • piper
  • scortisoara
  • zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Am inceput prin a face carnea. Am taiat ceapa marunt dupa care am curatat si dat prin razatoarea mare morcovii.

Intr-o oala am pus putin ulei si am calit ceapa dupa care am adaugat si morcovul. Am pus capacul si dupa vreo 10 minute am adaugat si carnea. Am pus capacul si am lasat carnea la foc mediu in jur de 20 de minute. Dupa ce a trecut timpul intr-un pahar am pus in jur de 250 ml de bulion si restul paharului l-am umplut cu apa calduta si am amestecat pana nu au mai fost cocoloase. Continutul l-am pus peste carne,ceapa si morcov. Am adaugat un praf de scortisoara, sare , piper si zahar dupa gust. Am lasat sa de-a in clocot dupa care am luat oala de pe foc.

Am curatat,spalat si taiat cartofii si i-am pus in apa cu putina sare la fiert. Eu fac piureul cu lapte si unt. Voi il puteti face cum obisnuiti. Dupa ce a fiert apa am scurs cartofii de apa, am adaugat sare, lapte si unt si le-am amestecat pana nu au mai fost cocoloase.

Luam o tava si o ungem cu unt. Adaugam primul strat de piure, al doilea strat de carne si urmatorul de piure. Sosul l-am facut astfel: intr-un castron am pus un ou si 250 gr de smantana si am amestecat energic. Am ras si cascaval in castron si la fel, am amestecat bine bine si am pus amestecul peste ultimul strat de la musaca.Bagam la cuptor pentru o ora si se serveste calda.

TIPS-URI

1

Trebuie sa stiti ca eu am un cuptor mic electric. Daca la mine a durat o ora la voi poate dura mai putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana spaniola din coada de taur (Rabo de toro)