Musaca cu cartofi, vanata si dovlecel

de nico_nico in Mancaruri cu carne, 13 Sep 2018 | 5374 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe mari
  • 700 gr carne tocata de pui si 300 gr carne de vita
  • 2 vinete mari
  • 1 dovlecel mare
  • 300 gr telemea
  • legume (telina, patrunjel, morcovi, ardei rosu si verde)
  • 1 kg cartofi rosii 
  • pasta de ardei (din borcan pus pentru iarna)
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu cartofi, vanata si dovlecel:

     Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand s-au fiert, se curata de coaja si se taie felii.

Vinetele si dovlecelul se curata de coaja, se taie felii si se prajesc putin in ulei, in tigaie, pana se inmoaie putin.

Intr-o tigaie se caleste ceapa cu legumele, cu putina sare, pana se inmoaie putin, apoi adaugam carnea tocata si se mai lasa pe foc cam 20-25 minute pana se patrunde bine carnea. Sa nu uitam si de pasta de ardei, cam 1 lingura buna.

Intr-o tava mai mare, unsa cu unt putin, punem un strat de cartofi, branza, vanata, dovlecel, apoi carne, branza si iar un strat de cartofi, vanata, dovlecel, carne, branza deasupra sa raman cartofi si branza.

Se da la cuptor circa 30-35 minute pana capata o culoare maronie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu cartofi, vanata si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute