Musaca cu piept de pui

de Lau in Pui, 25 Mar 2011 | 5771 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 1 piept de pui marisor
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • marar
  • 2 linguri pasta de tomate
  • condimente
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • pentru sos bechamel:
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 50 g unt
  • 100 g smantana
  • sare dupa gust
  • piper
  • 2 oua
  • 300 g branza
  • decor
  • 2 linguri pasta de tomate desfacuta cu 2 linguri apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu piept de pui:

Se curata cartofii si se taie in 8, se pun la fiert. Dupa ce au fiert se fac piure, se adauga margarina si vegeta.

Se calesc ceapa cu morcovul un pic, dupa care se adauga carnea taiata marunt sau tocata, se adauga 100 ml apa sise lasa sa fiarba cam 10 minute, dupa care se adauga pasta de tomate, sarea, piperul, boiaua de ardei, maraul si se mai lasa 5 minute

Se unge o tava cu unt si se pune un strat de piure, se adauga carnea, dupa care punem ultimul strat de piure. Se da tava la cuptor 20 minute

Intr-o tigaie se topeste untul, se adaugam faina ametecand continuu si se stinge cu laptele si cu smantana, lasam sa fiarba 5 minute

Batem ouale cu sarea, piperul si adaugam peste sosul din tigaie, amestecam bine adaugam si branza si o mai lasam 3 minute

Dupa 20 minute scoatem tava din cuptor si adaugam sosul bechamel, desfacem pasta de tomate cu apa si o intindem deasupra sosului Bechamel si dam tava la cuptor pentru inca 20 min

Servim cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Lau 1

26.03.2011, 15:51

lili

Lau 1

26.03.2011, 15:52

matilda

MVMih 1

28.03.2011, 15:15

Bun bun, tare bun. Cam tarziu sa mai vreau si eu o portie

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Valdostana cu piept de pui