Musaca de cartofi

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 22 Feb 2013 | 22114 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata amestec
  • 800g cartofi (5 cartofi)
  • 1 ceapa
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 50ml lapte
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • 100g cascaval
  • boia
  • vegeta
  • piper
  • sare si laptele
  • 30g unt pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare 20 din momentul in care da apa in clocot.

Se scurg de apa, se trec pe sub apa rece si se lasa sa se racoreasca,se curata, dupa care se taie in rondele mai groase (5-8 mm).

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Intr-o tigaie se caleste ceapa 3-4 minute.

Se adauga vegeta, boia, piper.

Se adauga si carnea si se caleste pana se deschide la culoare.

Se adauga putina apa si pasta de tomate si se fiere 10-15 minute pana se face carnea si scade apa si se lasa la racit.

Ouale se bat cu smantana si laptele.

O tava termorezistenta sau ceramica se unge bine cu unt.

In tava se pune un rand de cartofi peste care se pune carnea.

Se toarna putin din amestecul de ou si se niveleaza.

Se pune alt rand de cartofi si se toarna amestecul de oua.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 30 minute pana se rumeneste putin.

Se scoate din cuptor si se rade pe deasupra cascaval.

Se introduce din nou in cuptor pana se topeste cascavalul si se rumeneste frumos, cam 10 minute.

Se scoate din cuptor, se lasa 4-5 minute, se portioneaza si se serveste.

Poate fi insotita de salata sau muraturi.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate pune si verdeata, marar si patrunjel, daca nu aveti mofturosi.

2

In unele zone se pun si 3-4 catei de usturoi.

3

Se poate face si cu carne de vita, pui, curcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

ieri la 10:43

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi