Negresa aceasta este preferata casei, o reteta atat de simpla si rapida, poate fi facuta si in varianta de post daca inlocuiti laptele cu apa minerala sau lapte vegetal.
Pentru aceasta Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa, am folosit cateva ingrediente: faina, zahar, cacao, otet, ulei si alune maruntite.
Cum se prepara aceasta Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa:
Preincalzeste cuptorul la 190 grade C, coacere sus-jos, cu ventilatie.
Tapeteaza cu hartie de copt o tava de 20x30 cm.
Intr-un bol, pune faina, sarea, zaharul, bicarbonatul si cacaua. Amesteca usor cu un tel sa se uniformizeze ingredientele uscate. Adauga o lingura de otet, uleiul si amesteca sa se disperseze in bol. Adauga laptele si amesteca energic pana se omogenizeaza compozitia. Daca vrei sa folosesti rom sau coaja de portocala, acum este momentul sa adaugi.
Toarna compozitia in tava, niveleaza frumos si presara alune maruntite si fulgi de migdale.
Pune negresa la copt, pentru aproximativ 30-35 de minute sau pana creste si se rumeneste frumos.
Dupa coacere, scoate tava din cuptor si lasa la racit negresa. O poti taia doar dupa ce s-a racit de tot.
Este cea mai simpla si mai rapida reteta de negresa, cred ca nu trece saptamana sa nu o fac. Baietii o mananca mereu cu pofta.
1
puteti adauga fulgi de ciocolata in compozitie, nuci sau o puteti glazura cu ciocolata.