Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n in Prajituri, 18 Ian 2025 | 116 vizualizari

 

Negresa aceasta este preferata casei, o reteta atat de simpla si rapida, poate fi facuta si in varianta de post daca inlocuiti laptele cu apa minerala sau lapte vegetal.
Pentru aceasta Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa, am folosit cateva ingrediente: faina, zahar, cacao, otet, ulei si alune maruntite.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa:
  • 220 gr faina de grau
  • un praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 30-40 gr cacao
  • 260 ml lapte la temperatura camerei (apa minerala pt varianta de post)
  • 1 lg otet
  • 70 ml ulei de floarea soarelui
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • 50 gr alune maruntite si fulgi de migdale
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa:

Cum se prepara aceasta Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa:

Preincalzeste cuptorul la 190 grade C, coacere sus-jos, cu ventilatie.

Tapeteaza cu hartie de copt o tava de 20x30 cm.

Intr-un bol, pune faina, sarea, zaharul, bicarbonatul si cacaua. Amesteca usor cu un tel sa se uniformizeze ingredientele uscate. Adauga o lingura de otet, uleiul si amesteca sa se disperseze in bol. Adauga laptele si amesteca energic pana se omogenizeaza compozitia. Daca vrei sa folosesti rom sau coaja de portocala, acum este momentul sa adaugi.

Toarna compozitia in tava, niveleaza frumos si presara alune maruntite si fulgi de migdale. 

Pune negresa la copt, pentru aproximativ 30-35 de minute sau pana creste si se rumeneste frumos.

Dupa coacere, scoate tava din cuptor si lasa la racit negresa. O poti taia doar dupa ce s-a racit de tot. 

Este cea mai simpla si mai rapida reteta de negresa, cred ca nu trece saptamana sa nu o fac. Baietii o mananca mereu cu pofta.

 

TIPS-URI

1

puteti adauga fulgi de ciocolata in compozitie, nuci sau o puteti glazura cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

oanapl 1

18.01.2025, 17:03

Ce bine arată!

laura_n 1

18.01.2025, 17:59

Multumesc, Oana! E genul de reteta tac-pas, ingrediente putine, super pufoasa si umeda.

Panacris 1

18.01.2025, 21:18

Daaaa, da! Simplă, rapidă și tareee bunăăă!

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu rahat de post