Negresa cu bezea

de ionela2682 in Prajituri, 5 Iun 2011 | 64833 vizualizari

 

De obicei aceasta prajitura ( preferata mea....)o fac fara glazura dar de data aceasta fiind comanda speciala am facut...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 100 g unt
  • 250 g faina
  • 3 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 200 ml lapte
  • Bezea
  • 4 albusuri
  • 250 g zahar ( mege si 200)
  • Glazura...optional
  • 2-3 lg zahar+1 lg apa
  • 100 g unt
  • 2 -3 lg cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu bezea:

Blatul:

-se mixeaza bin toate ingredientele de mai sus..fara a le pune intr-o ordine anume

-se toarna in tava cu hartie de copt (20/30 cm)

se coace pana trece testul scobitorii

Bezeaua

-peste albusurile spuma tare adaugam zaharul ....mixam pana se topeste complet

-turnam peste blatu bezeaua.o uniformizam si dam la cuptoe pana capata o culoare frumoasa ( de aceea eu nu mai pun de obicei glazura )

Glazura

-zaharul cu apa se pun pe foc..,dupa ce s-au caramelizat se adauga cacaoa si untul se mai tine cateva secunde

-se toarna peste prajitura scoasa calda din cuptor,

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

ella49 1

07.06.2011, 21:30

Petro 1

12.07.2012, 23:26

Super buna!!!!!!!!

ellapc99 1

27.03.2014, 14:13

buna vreau sa te intreb si eu ceva bezeaua se pune peste blatul cald?super reteta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de ciocolata