Negresa cu busuioc

de _Alina_ in Prajituri, 31 Mai 2014 | 3365 vizualizari

 

Credeati ca busuiocul se foloseste numai in mancaruri?! Ei bine, fii-miu s-a gandit c-ar merge de minune intr-o negresa. :) Si chiar merge. :X

 

INGREDIENTE

  • 8 oua medii (de tara)
  • 8 lg cu varf zahar
  • 8 lg cu varf faina
  • 2 lg cacao
  • 5 g praf de copt
  • 2 lgt busuioc uscat
  • pt. decor: cacao pudra, flori de visin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu busuioc:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Intr-un vas mixeaza spuma ouale cu zaharul pana cand acesta se dizolva.

3. Cerne faina impreuna cu cacaoa si cu praful de copt in compozitie si incorporeaza-le cu ajutorul mixerului. Totodata pune si busuiocul si mixeaza 1 minut.

4. Transfera compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32x22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 25 min. Testeaza cu o scobitoare, daca iese curata => blat copt.

5. Dupa ce te asiguri ca blatul e copt, scoti tava si lasi prajitura sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta), apoi tai capetele si o portionezi in bucati de 9 x 4 cm si o pudrezi cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti