Negresa cu crema de branza vanilata si fructe de padure

de laura_n in Prajituri, 23 Aug 2012 | 9186 vizualizari

 

Desertul de ieri :P
Va spun de la inceput ca este o reteta incropita pe parcurs, cu ingrediente din ce aveam la indemana, dar ca a iesit. Si cel mai important e ca are fructe de padure :)) si ca a iesit bestiala :P

 

INGREDIENTE

  • - 5 oua
  • - 5 lg zahar
  • - 5 lg faina
  • - 3 lg cacao
  • - 250 gr ciocolata
  • - 50 ml Amaretto
  • - 100 gr afine
  • - 40 gr unt nesarat
  • - un praf de copt
  • - 400 gr branza de vaci
  • - 100 ml lapte
  • - 100 ml iaurt
  • - 150 gr zahar
  • - vanilie
  • - 1 plic gelatina (10 gr)
  • 600 gr fructe de padure (zmeura, afine,mure)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de branza vanilata si fructe de padure:

Spalam si curatam bine fructele, apoi lasam la scurs.

Topim ciocolata cu untul la bain marie. Intre timp, batem albusurile spuma si adaugam zaharul si continuam sa  batem pana obtinem o bezea. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza toata faina. Adaugam ciocolata topita si cacaoa si amestecam. Turnam lichiorul , amestecam si presaram afinele spalate si scurse. Turnam intr-o forma de copt (eu am folosit o tava dreptunghiulara), unsa cu unt si prevazuta cu hartie de copt. Dam la cuptor cam 50 min.

Intr-un pahar,punem 50 ml apa si punem la hidratat gelatina.

Branza o amestecam cu iaurt, zahar si lapte si amestecam cu blenderul pana obtinem o spuma. Adaugam vanilia sau semintele de vanilie. Gelatina o incalzim putin la microunde si apoi o adaugam in crema de branza. Dam la frigider.

Dupa ce s-a copt negresa, lasam putin la racit si in aceeasi forma de copt turnam crema de branza. Presaram niste afine si dam la frigider. Lasam cateva ore si apoi scoatem si presaram si murele si zmeura. Lasam inca o ora la frigider si apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de branza vanilata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

laura_n 1

24.08.2012, 09:27

Merisor, chiar mai e o portie

laura_n 1

24.08.2012, 09:28

Spuse Paula...de la care vin salivand abundent de la un tort

adry88 1

24.08.2012, 12:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brownie