Negresa cu crema de vanilie

de Julie in Prajituri, 27 Dec 2010 | 27321 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g unt,
  • 300 g zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 3 linguri cafea macinata,
  • 3 linguri lapte,
  • 5 oua,
  • 8 linguri faina
  • Crema:
  • 500 ml lapte,
  • 3 galbenusuri,
  • 100 g ciocolata alba,
  • 1 plic gelatina,
  • esenta de vanilie
  • Decor:
  • 100 g ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de vanilie:

Blat:

Se pun intr-un vas unt, zahar, cacao, cafea si lapte si se fierb doua-trei clocote. Se lasa sa se raceasca bine si se adauga galbenusurile, faina si albusurile batute spuma. Se amesteca usor, de jos in sus prin rasturnare, sa se aereze bine aluatul. Se coace 20-25 minute in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Crema:

Se amesteca galbenusurile cu laptele caldut, apoi se pun pe baie de aburi amestecand continuu. Se adauga ciocolata maruntita si se fierbe pana se ingroasa putin. Se lasa gelatina la inmuiat in apa , se topeste pe baie de aburi, apoi se pune in crema. Se amesteca bine .Se adauga esenta de vanilie si se toarna crema deasupra prajiturii. Se da la rece pana se intareste crema apoi se decoreaza cu grilaj din ciocolata neagra topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Televizor