Negresa cu glazura de cafea si ciocolata

de alilianaa in Prajituri, 3 Noi 2013 | 6387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 250-300 g faina
  • 50 g cacao
  • 50 g ciocolata amaruie plus 50 g pentru glazura
  • 3 oua
  • praf de copt
  • 200 g nuci
  • o jumatate de punguta de stafide
  • 50 g alcool dulce pentru a pune stafidele la inmuiat
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de cafea si ciocolata:

Nucile le-am prajit si le-am pisat bine. Stafidele de pun la inmuiat. 

Untul, cicolata si laptele  se pun pe foc la baie de aburi. Cand se topesc se dau de-o parte.  Se adauga cacaoa si zaharul amestecate. Se omogenizeaza bine si se pun la foc din nou. Cand au dat in primul clocot se dau la rece.

Dupa ce compozitia se raceste se adauga ouale pe rand, ou cu ou ( ou, omogenizare, ou si tot asa), apoi se pune faina si praful de copt. La final se pune esenta de rom, nucile pregatite si stafidele. Se unge o tava ( eu am folosit o tava ronda din aluminiu) cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 30 minute. Se scoate si se da la racit. 

Peste prajitura se adauga glazura de cafea realizata dupa retetahttp://www.bucataras.ro/retete/glazura-de-cafea-52940.html si apoi glazura de ciocolata:  o lingurita de unt si ciocolata se pun la topit. Cand este gata se lasa la racit si se pune peste glazura de cafea peste prajitura.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Giana 1

04.11.2013, 08:52

O negresa nu refuz niciodata

RuxyRux 1

04.11.2013, 20:27

O minunatie! Deliciu draga mea!

alilianaa 1

05.11.2013, 07:07

Dia, Giana, Ruxy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa ( II ) cu dulceata de caise si fulgi de ciocolata