Negresa cu nuca de cocos

de Panacris in Prajituri, 12 Ian 2012 | 8126 vizualizari

 

S/a terminat guguluful si trebuie sa fac din nou rapid o prajitura rapida cu ciocolata! Navigand pe bucataras am descoperit la Pusika mea, o negresa rapida. Am adaptat/o la ce aveam prin camara si a iesit o prajitura tare aromata si delicioasa! Multumesc Pusikmea de idee!!!

 

INGREDIENTE

  • faina 2 cani
  • zahar tos 1 cana
  • nuca de cocos razuita 1 cana
  • ulei de floarea soarelui 1/2 cana
  • apa 1 cana
  • cacao 4 linguri
  • esenta de migdale 1 fiola
  • esenta de rom 1 fiola
  • zahar vanilinat  1 plic 
  • praf de copt 1 plic
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie 1 lingurita  
  • dulceata de visine 1/2 borcan
  • dulceata de capsuni  1/2 borcan
  • Glazura
  • ciocolata menaj  200 g.
  • unt  50 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuca de cocos:

Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare, cu mixerul la viteza medie. Se rastoarna compozitia obtinuta intr/o tava tapetata cu foaie de pergament si se da la cuptor, incins in prealabil, cca. 40 de minute la 200 grade, adica foc mediu.

Intre timp se topeste topeste ciocolata la Bain marie (a trebuit sa probez si cadoul primit de la Bucataras :D ), se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza si devin lichide.

Se toarna glazura peste prajitura fierbinte!

TIPS-URI

1

Fara glazura este o excelenta prajitura de post!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura neagra cu visine si crema de unt cu bezea elvetiana