Negresa cu visinata si nuci

de anca_rm in Prajituri, 10 Ian 2014 | 10489 vizualizari

 

Ciocolatoasa

 

INGREDIENTE

  • -200 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • -200 g unt
  • -3 oua
  • -150 g zahar
  • -3 linguri cacao
  • -150 g faina
  • -2 linguri visinata
  • -100 g nuci taiate si prajite
  • -visine din visinata
  • -un praf de copt
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata amaruie
  • -1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu visinata si nuci:

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc  amestecand continuu ai avand grija sa nu se arda ( ciocolata se arde foarte repede).

 Cand este topita o dam deoparte , adaugam un praf de sare si o lasam sa se raceasca Intre timp pregatim tava (20x30) si pornim cuptorul

 Intr-un bol se bat ouale cu zaharul si visinata.

 Se adauga apoi crema de ciocolata care s-a racit , faina amestecata cu praful de copt  si cacaua.

 Cu o spatula amestecam si nucile in aluat si turnam compozitia in tava .

 Deasupra putem pune optional visine din visinata sau compot .

 Dam tava la cuptor si lasam cam 25 minute .

 Cand este gata pregatim glazura : topim 100 gr ciocolata cu o lingura de ulei si turnam peste prajitura calda .

Trebuie intinsa glazura uniform si lasata la racit.

TIPS-URI

1

eu am folosit ciocolata cu lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu visinata si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]