Negresa de post

de Andreea Baraboi in Prajituri, 21 Mai 2014 | 4476 vizualizari

 

Cum anul acesta Sarbatoarea Imparatilor Constantin si Elena cade intr-o zi de post asa ca m-am gandit la o negresa sa fie pe gustul tuturor. Aceasta prajitura i-am daruit-o bunicii mele sa mearga la biserica si sa o sfinteasca.

 

INGREDIENTE

  • 2pahare de 300 ml suc de piersici
  • zahar 2 pahare
  • ulei floarea soarelui 1 pahar
  • gem de casa 8 linguri
  • 2 lingurite praf de copt
  • cacao 6 lingurite
  • stafide 200 g
  • faina alba 4 pahare
  • zahar pudra pt glazura
Portii: 30
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Intr-un vas punem zaharul, sucul de piersici si uleiul si batem cu mixerul  pana ce se topesc granulele de zahar sa fim siguri ca e  topit, in alt vas punem  faina ,cacaoa si praful de copt si amestecam bine dupa care le incorporam in compozitia cu zaharul .

Se adauga putin cate putin  ca sa nu faca cocoloase. Adaugam gemul de casa si  amestecam bine dupa care urmeaza stafidele si amestecam bine de tot,

Intr-o tava de cuptor mare, unsa si tapetata cu faina varsam compozitia si la cuptorul preincalzit o lasam 40 min,

O lasam sa se raceasca si o putem decora cu zaharul pudra , apoi  o putem taia si aseza pe platou. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Rocsi 1

21.05.2014, 20:11

Imi place mult prajitura asta

Andreea Baraboi 1

21.05.2014, 23:09

Si mie la maxim.

marcela1979 1

22.05.2014, 13:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu mere (de post)